Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zablokowanie Bashpanel

MateuszEk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dużo z nas miało problem żeby zabezpieczyć server, a więc ja wam dziś pomogę :).

1. logujemy się do filezilli oraz przechodzimy do katalogu z game, w moim przypadku /server/game. ( nie pamiętam jak było na rainie bądź sui, ale powinniście sobie poradzić.. )

2. Wchodzimy w katalog Auth, edytujemy plik CONFIG dopisujemy linijke adminpage_ip1 : Twojeip.* Następnie wychodzimy, wchodzimy w channel 1 i od first do GAME99 dopisujemy tą linijke, która napisałem.

3. Gdy już podmieniliśmy wszystkie configi pora zresetować server, po zresetowaniu można spokojnie odpalic i nie martwić się włamaniami ;)!

* - Polecam wpisać ip z Konfiguracji IPv4 Ponieważ to ip odpowiada za połączenie.

- Zalecam jeszcze podmienić komendy GMa jak mamy np. /e test 1 zmień na swoje 4 literki, dla bezpieczeństwa, tak samo z komendą /set_event_flag.

- Posiadam ten skrypt na swoim serverze, testowaliśmy ataki przez Niemiecki panel, ale ani rusz ;)

@Edit, Prosze modków o zdjęcie 10% :)

Licze na + : )

Opublikowano

Kurwa gosciu jestes bogiem .

Wielki plus!!!!!!!!!!!!!!

@Edit

Jak bys jeszcze porobil zdjecia to by bylo miodzio :)

Hmm, raczej problemu nie będzie. :) Ale naprawdę działa.

Opublikowano

Dzięki wielkie na pewno skorzystam

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Wy to maci jakieś chińskie metody... Widać, że z E*pvp bo sam byś tego nie wymyślił... btw, wystarczy włączyć firewall i ew. dać kwarantanne na Auth i na GAME =)

@edit.

dla waszej świadomości jest też:

adminpage_ip2:
adminpage_ip3:

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Jak można być takim chamem i nie podać źródła. Co myślisz,że nabierzemy się na to , że sam wymyśliłeś? Żałosne.

// paninax też dobry jest. SKopiował tutoriale na żywca na to swoje e-metin.pl

@Down

No sam na pewno nie wymyślił. A Ty skopiowałeś tutoriale jak leci na swoje e-metin ;>

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

up@ chory jestes z tego epvp a wiesz skad epvp to ma ? ano z metin2_sg bo caly wynalazca tej dziury jest z team metin2_sg i on to wynalazl i on podal solucje na to.

a ze dal to na epvp to nie znaczy ze gdzies wczesniej nie bylo opublikowane (napewno bylo znane wczesniej w kregu zainteresowanych osob),a jakos na epvp nikt sie nie czepia o zrodla.

Zreszta ja ta solucje poznalem w kilka godzin po pojawieniu sie problemu i na moim serwerze nikt nie zdazyl dac nawet hacka .

Akurat niemcy maja spora przewage bo pomijajac juz to ze wlascicielem licencji na Metin2 jest niemieckie GAMEFORGE to rownierz

niemcy pracowali jako GM na roznych chinskich serwerach.

Opublikowano

. Infinity

Napisano  01 września 2010, 18:35

paninax

Napisano środa, 06 października 2010 11:01

MateuszEk

Napisano 08 październik 2010 - 17:02

i się nie wpierdalać bo jest z e*pvp... =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

dobra jak oni przepisali fragmenty z mojego skryptu to jakos zrodla mpcforum nie podali

ja bede sie przejmowal ze to z epvp tak jakbym cos z kosciola ukradl , jest to jest ... proste

bez przesady z tym epvp

Opublikowano

To i tak nie zabezpiecza sie przed P2P =.=

trzeba najhpierw zainstalowć fw, potem p2p fix a na końcu to pododawać,

bambusek. wiesz po co są te 2 jeszcze? dlatego że API bardzo fajnie było kiedyś wykorzystywane na metin2 od gf, osobiście korzystam z niego na yitianie i jak jakiś gm ma zmienne ip to wchodzi na skypt, bam i przeładowane :)

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano

Mam prośbę /server/game. ani /server/game nie działa na plikach Raina bardzo bym prosił o ścieżke do filezilla na plikach raina ;/

x.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam prośbę /server/game. ani /server/game nie działa na plikach Raina bardzo bym prosił o ścieżke do filezilla na plikach raina ;/

Nie pamiętam ale chyba /usr/rain/server itd. chyba sie połapiesz =)

Opublikowano

Ja wpisałem tak: adminpage_ip1 : 5.XX.XXX.XX2 - będzie dobrze? Gdzie się podmienia te komendy GM'a?

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...